
Landschappelijke inpassing Vloedbeltverbinding
Het landschapsplan voor de Vloedbeltverbinding geeft aan wat de noodzakelijke en aanvullende (in overleg te realiseren) landschappelijke inpassing is bij de realisatie van de Vloedbeltverbinding. Daarnaast geeft het hier en daar op hoofdlijnen een suggestie voor het toe te passen assortiment van landschappelijke elementen. De inpassing heeft primair betrekking op de nieuwe weg, de nieuwe kruispunten en aansluitingen en de directe omgeving (omwonenden en flora & fauna) van de nieuwe weg.
Secundair richt het zich op een bredere omgeving en dan met name waar landschappelijk gezien of ten behoeve van de flora & fauna structuren hersteld of versterkt kunnen worden. Hierbij gaat het om de directe zone, de zone naast de obstakelvrije zone langs het wegprofiel en om de landschappelijke structuren in de directe omgeving van de weg, die bij doorsnijding, verwijdering en/of aantasting gecompenseerd moeten worden.
In opdracht van Provincie Overijssel & Sweco
Werkteam: Margriet Snaaijer (Sweco), Tim de Weerd
Jaar: 2021-2022


In een aanvullend traject is in opdracht van de provincie samen met bewoners en stakeholders uit het gebied een inrichtingsschets voor de bredere omgeving van de Vloedbeltverbinding gemaakt. De bestaande landschappelijke inpassing van de weg is daarbij het uitgangspunt. In een aantal schetsrondes met bewoners en stakeholders zijn ideeën opgehaald voor een aanvulling op de bestaande inpassing.
In opdracht van Provincie Overijssel
In samenwerking met Bureau Takkenkamp
Jaar: 2024-2025
